برای تهیه خامه پیش از عمل هموژنیزاسیون، لایه چربی روی شیر خام را که به سرشیر معروف است، برمی دارند. این چربی، خامه نام می گیرد. در صنعت، برای سرعت بخشیدن به تجمع چربی شیر روی سطح آن، از دستگاه سانتریفیوژ استفاده می کنند. خامه با توجه به محتوای چربی اش، انواع مختلفی دارد. خامه کم چرب که 12 درصد چربی دارد. خامه زده شده و سفت شده که 30 درصد از آن را چربی تشکیل می دهد. خامه سنگین که 36 درصد چربی دارد.خامه های پر چرب که در اغلب فروشگاه ها به فروش می رسند نیز 40 درصد چربی دارند و در تهیه انواع غذا و دسرها از این نوع استفاده می شود.خامه بصورت خالص یا با طعم میوه و با بسته بندیهای مختلف در بازار عرضه می شود. تمام انواع خامه در این دسته قرار می گیرند. لازم به ذکر است خامه طعم دار در کلید کد 01336
بازار مجازی فوداکس به عنوان فروشگاه اینترنتی سامانه کشاورزآن با حضور تامینکنندگان و تولیدکنندگان برای فروش مستقیم اینترنتی محصولات به منظور تامین نیاز مصرفکنندگان و ارتقای فضای فروش محصولات تمامی بهرهبرداران (کشاورزان، دامداران، مرغداران، فعالان حوزه شیلات، صنایع غذایی، عرضه کنندگان ماشینآلات و قطعات، نهال، گل و گیاه، بذر، سم، محصولات مشاغل خانگی و ...) شکل گرفته است. ثبت نام ساده و آسان و تعریف محصولات و ثبت اطلاعات تجاری مانند قیمت، تخفیف، فروش ویژه و .... در قالب ایجاد بازار فروش مجازی (اینترنتی) اقلام شکل گرفته است. تامینکنندگانی از اعضای سامانه زنجیره تامین کشاورزآن که تمایل به فروش اینترنتی محصولات با سیاستهای فروش فوداکس دارند در این بازار حاضر هستند.